Omvendt-hode-og-skuldre formasjon

Omvendt hode og skuldre formasjon: (IHS)

Grunnlaget for formasjonen er som navnet tilsier dannet av ett hode og 2 skuldre. Formasjoen ser akkurat lik ut som hode og skuldre formasjonen bare at den er snudd på hodet. Det vil si at hode ligger lavere i kurs enn skuldrene, og hode danner da en bunn i formasjonen. Omvendt hode og skulder formasjon er et signal for kursoppgang, og dermed motsatt av HS som varsler kursnedgang.

Omvendt hode og skulder formasjon

Som det også er med HS formasjoner er det også med IHS formasjoner at man sjelden finner en perfekt formasjon. ofte kan skuldrene være litt skjeve og halslinjen dermed også litt skjev. Dette har vist seg å ha liten betydning og kjøpssignalet regnes som like sterkt for det.

For å få sannsynlighetene på sin side bør man vente til kursen har brutt 3-5% over halslinjen for å legge inn en kjøpsordre. potensialet i denne formasjonen er høyden fra hode opp til halslinjen.

Hvis aksjen bryter over halslinjen med over 5% med snur og vender ned og bryter halslinjen. Det kan da være et falskt brudd. Spesielt hvis aksjen bryter under høyre skulder.

Thomas Bulkowski har The Encyclopedia of  Chart Patterns også sett på omvendt hode og skulder formasjonen.  Dette er også gjengitt i Boka  Aksjekjøp og Daytrading av Oddmund Grøtte.

Fakta følger nedenfor:

Noen punkter er også verdt å se nærmere på.

  • Det er et svært på antall falske signaler bare på 5%.
  • Gjennomsnittelig avkastning etter brudd på halslinjen er på 38% noe som er en meget bra avkastning.
  • Antallet som nådde target i formasjonen er på hele 83%. Noe som gjør det lettere å vite når man skal selge seg ut av aksjen.
  • Det er 52% av av tilfelle som gjør en pullback tilbake til støtten ved halslinjen. Det er dermed mulig i over 50% av tilfellene å komme seg inn i aksjen hvis man har gått glipp av det første bruddet over halslinjen. Noe som også er en klar fordel.

Til slutt skal vi også se på et eksempel hentet fra virkeligheten. Vi velger da å se på Seadrill som er et riggselskap eid av John Fredriksen

Som man ser dannes det en IHS i seadrill. Bruddet går over halslinjen uten noen falske brudd.

Kursmålet er imidlertid ikke oppnådd enda. Så da er det et spørsmål om man skal selge med litt gevinst eller sitte å vente på at kursmålet blir oppnådd noe som skjer i 83% av tilfellene, i følge undersøkelsene til Bulkowski.

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. 10. august 2010, kl. 21:17
  2. 9. september 2010, kl. 15:29

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: